Domeno talpinimas Synology NAS serveryje

Trumpa instrukcija kaip nemokėti pinigų už talpinimą, jei namuose turi Synology NAS serverį, bet neturi pastovaus išorinio IP adreso.

Dažniausiai visi mes turime išorinį IP adresą suteikiamą maršrutizatoriui, tačiau jis yra kintamas ir karts nuo karto yra pakeičiamas. Pavyzdžiui Telia IP adresas keičiasi labai retai, tikriausiai kai kažkas persikrauna jų serveriuose. Tam kad visuomet žinotumėme savo dabartinį IP adresą, reikia įjungti DDNS servisą savo Synology NAS serveryje. Jis kas keletą minučių pasitikrins dabartinį IP adresą ir jį užregistruos DDNS serveryje, taip visada savo serverį pasieksite per jums suteiktą subdomeną: jūsųvardas.synology.me

DDNS įjungimas Synology NAS
DDNS įjungimas Synology NAS

Kitas žingsnis – portų perjungimas iš maršrutizatoriaus į NAS serverį. Svarbiausiai reikia perjungti 80 portą kuris skirtas web servervisui. Kitus pagal poreikį, galima persiųsti 5000 portą, tam kad pasiektumėte Synology valdymo portalą iš betkurios vietos. Kaip atliekamas šis veiksmas teks ieškoti Google pagalba nes tai yra specifiška kiekvienam maršrutizatoriui.

Toliau per Package Center įdiekite šiuoš paketus į savo Synology NAS serverį:

  • Web Station
  • Apache HTTP server (naujausią)
  • PHP (naujausią)
  • MariaDB (tai MySQL atmaina, taip pat naujausią)

Atidarome Web Station ir keliaujame į Virtual Hosts skiltį. Ten sukuriame naują virtualų host’ą, pvz www.jūsųdomenas.lt arba blogas.jūsųdomenas.lt. Tam reikia nurodyti, koki web serverį naudosite, kokią PHP versiją, kur bus laikomi svetainės failai ir t.t.

Virtual Host sukūrimas Synology NAS
Virtual Host sukūrimas Synology NAS

Kitas žingsnis yra nustatyti CNAME alias jūsų domenui, kadangi aš naudojuosi IV paslaugomis, tai parodysiu, kaip tai daroma pas juos.

Keliaujame į klientams.iv.lt, prisijungiam ir iš turimų paslaugų, pasirenkame jūsų domeną, pvz varn.lt šio domeno vardų serveriai turėtų būti standartiniai IV vardų serveriai.

Jam sukurkite subdomeną www

Naujo subdomeno sukūrimas
Naujo subdomeno sukūrimas

Įvedus www ir paspaudus Sukurti, pateksite į sukurto subdomeno nukreipimo nustatymus:

Subdomeno nukreipimas naudojant CNAME
Subdomeno nukreipimas naudojant CNAME

Pasirinkite, kad tai bus sinonimas ir įveskite DDNS synology adresą. Atsinaujinus DNS įrašams (užtrunka gal apie valandą) jūs galėsite pasiekti www.jūsųdomenas.lt kurio duomenys bus kraunami iš Synology NAS serverio.

Jei sukūrėte www.jūsųdomenas.lt tai greičiausiai norėsite, kad ir jūsųdomenas.lt būtų kraunamas iš ten pat kaip ir www.jūsųdomenas.lt Tam reikia pakeisti pagrindinio domeno peradresavimą IV domeno valdymo puslapyje. Paspauskite Nukreipti:

Domeno nukreipimas
Domeno nukreipimas

Atsidarys nukreipimo nustatymų langas:

Domeno nukreipimo nustatymai
Domeno nukreipimo nustatymai
  1. Pasirinkite nukreipti į puslapį
  2. Įrašykite puslapį http://www.jūsųdomenas.lt
  3. Pasirinkite tipą redirect 301 ir išsaugokite.

Viskas, jūsų domenas kraunant http://jūsųdomenas.lt arba http://www.jūsųdomenas.lt bus kraunamas iš Synology NAS serverio.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *