IKEA Tradfri išmanios lemputės ir valdymas Apple HomeKit

Tęsiam išmanaus apšvietimo ir jo valdymo eksperimentus. Šiandien išbandžiau IKEA Tradfri produktus: spalvotas LED lemputes, kištukinį lizdą, nuotolinio valdymo pultelį. Tam, kad galėčiau apšvietimą valdyti Apple HomeKit pagalba, man prireikė ir tinklų sietuvo. Štai kaip atrodė mano pirkinių krepšelis:

Pradedame, nuo tinklų sietuvo, prijungiame prie vietinio interneto tinklo, interneto kabeliu ir įjungiame maitinimą. Parsisiunčiam IKEA Tradfri programėlę ir sekdami instrukcijas surandame tinkle esantį sietuvą.

Kitas žingsnis prijungti nuotolinio valdymo pultelį, nes tik jo pagalba galima susieti išmanias lemputes su tinklų sietuvu. Ne raketų mokslas, tiesiog sekam instrukcijas Tradfri  mobilioje programėlėje ir suporuojame šiuos du prietaisus tarpusavyje.

Na kai pultelis susietas, galim po vieną pajungti ir lemputes bei kištukinį lizdą. Instrukcija pakankamai aiški, naudojamės mobilia programėle ir sekam instrukcijas:

Lygiai tokiu pačiu principu susiejami ir kiti apšvietimo prietaisai ar kištukiniai lizdai.

Visi jie atsiranda vienoje grupėje, kurią galite pavadinti kambario pavadinimu kuriame jie yra

Įjungus išmanią programėlę, iškart matote savo kambarius (arba kambarį jei turite tik vieną grupę). Matosi būsena, ar šviestuvai įjungti, ar ne. Galite išskleisti visus kambario prietaisus ir juos valdyti atskirai.

Papildomai Tradfri programėlėje galite sukurti laikmačius: 1. Įprastas įjungti/išjungti. 2. Žadinimo laikmatis: nustačius prabudimo laiką 6:30, apšvietimas bus įjungtas 30 minučių anksčiau mažiausiu ryškumu ir po truputį didins ryškumą taip lyg patekėtų saulė 🙂 3. Išvykus iš namų laikmatis – imituojamas buvimas namuose. Net nežinau kuo skiriasi nuo pirmojo varianto.

Vienas minusas, kad visų šių laikmačių metu bus naudojamas paskutinį kartą naudotas šviesos spektras arba spalva jei tai spalvota lemputė.

HomeKit integracija

HomeKit programėlėje pasirenkate pridėti naują prietaisą, tam ant tinklų sietuvo apačios rasite skaičių kodą kurį turėsite įvesti į programėlę. Susiejus Tinklų sietuvą, visi jo prietaisai atsiras HomeKit programėlėje. Šiai dienai, Kištukinis lizdas neturi integracijos ir žadama, kad jį valdyti bus galima spalio mėnesio pabaigoje, kai tik bus išleistas firmware atnaujinimas. Kištukinis lizdas turėtų automatiškai atsinaujinti per Tradfri tinklų sietuvą.

Atsiarę Tradfri įrenginiai priskiriami Default kambariui, todėl susigrupuojate ar sukuriate naujus kambarius pagal HomeKit nustatymus.

HomeKit kambarys su Tradfri lemputėmis
HomeKit kambarys su Tradfri lemputėmis

Kaip matote, galima sukurti Scenas, kurių pagalba galite įjungti specialius nustatymus, skirtingas ryškumas ir skirtingos spalvos atskirom lemputėmis vienu mygtuko paspaudimu. Tiesa tokias tris skirtingas nuotaikas galite suprogramuoti ir Ikea Tradfri programėlėje. Tačiau su Apple HomeKit galite būtent jas įjungti su Automation laikmačiais. Bet tam jums reik namuose turėti vieną iš Automation palaikančių Apple įrenginių. iPad, Apple TV arba HomePod. Su telefonu galite tik patys įjungti arba paprašyti kad už jus tai padarytų Siri.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *